Een koude bevalling...

Was het gisteren rond middennacht nog -3 graden, vanaf dat moment is de temperatuur alleen nog maar gaan stijgen. Sinds gisteravond is de temperatuur opgelopen tot ongeveer 5 graden tot het moment van het schrijven van deze blog…

Dat was rond ditzelfde tijdstip 23 jaar geleden wel anders, de nacht van 28 op 29 december 1995 is de boeken ingegaan met -18 graden als de koudste nacht van 1995, maar niet alleen daarom was dit een bijzondere nacht.

Het was de 28e namelijk precies de uitgerekende datum van onze zwangerschap van ons eerste kind. Precies op de valreep van de uitgerekende datum kondigde onze jongedame zich aan met het breken van de vliezen, het zou nog 8 uur duren voor ze het levenslicht zag, maar de eerste voortekenen waren er, en niet alleen door het vruchtwater. Bianca werd meteen flink misselijk, en of ze mijn grap over haar kookkunsten die avond kon waarderen weet ik eigenlijk niet meer, maar ik had wel erg met haar te doen.

Praktisch zoals we waren hebben we nog maar even de was weggewerkt, de vaatwasser aangezet, en voor de rest heb ik trouw alle tijden en de duur van de weeën bijgehouden. Verder had de nacht, buiten de zorg voor Bianca, niet veel te bieden. Internet hadden we nog niet maar van “call tv” heb ik werkelijk alles die nacht meegekregen, totdat onze dochter Femke soepeltjes en heel tevreden ter wereld kwam om 05.30 op die bewuste 29 december…

Inmiddels zijn we 23 jaar, 120 cm en een paar kilo verder, kan ze goed voor zichzelf zorgen, is ze mooi, representatief, verzorgd, hard to get :-), welbespraakt, behulpzaam, harde werker, sociaal, sportief, lief, kattenkopje ;-), bescheiden, ongeduldig, controlfreak, organisatorisch, mag ze autorijden, heeft ze 3 zwemdiploma’s, tevreden, ontevreden, meelevend, zichzelf, en bovenal mijn fantastische dochter :-)

Vanavond wordt Femke haar verjaardag natuurlijk gevierd, traditiegetrouw natuurlijk ook met eten. Gelukkig is het vandaag een stuk minder koud en het eten zal Bianca vandaag vast beter vallen dan 23 jaar geleden ;-)


Femke, Van harte gefeliciteerd! X

Goed weekend, groetjes Jacques!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Reünie Burgerschool Dokkum

Suikerbieten met LUV bij Waldolala...

Heb jij toevallig een geheime zender?